Teva Türkiye (Teva İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.), web sitelerini ziyaret edenlerin gizliliğine saygı duyar ve bu kişilerin kişisel bilgilerinin korunması konusunda taviz vermez. Bu Gizlilik Beyanı, 'https://www.teva.com.tr/ web sitesinin veri toplama, aktarım, işleme, kullanım, ifşa ve güvenlik uygulamalarını açıklar.

Geçerlilik: Kasım 2017

Bu Gizlilik Politikasında kullanılan tanımlar

"Kişisel veriler" , sizi tanımlamak için kullanılan tüm ilgili bilgileri ifade eder.

"Teva" , Teva İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi ifade eder.

"Site" , https://www.teva.com.tr'yi ifade eder

Teva'ya, bu Gizlilik Politikasında topluca "biz", "bize" ve "bizim" terimleriyle atıfta bulunulabilir.

Teva ve gizliliğiniz

Teva olarak, sitemizi ziyaret edenlerin gizliliğine saygı duyuyor ve kişisel verilerinin korunması konusunda taviz vermiyoruz.

Bu Gizlilik Politikasının Kapsamı

Bu Gizlilik Politikası, ayrı ve belirli bir Teva gizlilik politikası uygulanmadığı sürece, bizimle iletişime geçmek için kullandığınız site, telefon, mektup veya e-posta yoluyla topladığımız bilgiler için geçerlidir.

Gizlilik Politikası, olumsuz olaylara ilişkin verilerin toplanmasını kapsamamaktadır. Bu durum, Teva'nın Farmakovijilans için Gizlilik Politikaları kapsamında yer almaktadır. Teva, sitemizle bağlantılı diğer web sitelerinin gizlilik politikalarından veya uygulamalardan sorumlu değildir. Ayrı gizlilik politikaları kapsamında faaliyet gösteren, Teva veya Teva'ya bağlı yurt dışı şirketleri tarafından işletilen diğer web siteleri ile de bağlantılarımız mevcuttur. Bu sitelerin gizlilik politikalarını inceleyerek bilgilerinizi nasıl topladıklarını, kullandıklarını ve paylaştıklarını anlayabilirsiniz.

Topladığımız bilgiler

Sitemizi kullandığınızda veya bizimle iletişime geçtiğinizde sizinle ilgili kişisel verileri toplayabiliriz. Topladığımız kişisel veriler, kullandığınız hizmetlere bağlı olarak:

• ad;
• e-posta adresi;
• telefon numarası;
• adres;
• IP adresi; ve
• yaptığınız sorgulama ile ilgili bilgileri içerir.

Birçok durumda, siteye gönderdiğiniz bilgiler aracılığıyla veya bizimle iletişim kurduğunuzda bu bilgileri kendiniz sağlayacaksınız. Sorgulamanızın bir parçası olarak sağlığınızla ilgili bilgi veriyorsanız bu, "Kişisel Sağlık Verileri" kapsamında değerlendirilecektir ve Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Yönetmeliğine uygun şekilde düzenlenecektir.

Buna ek olarak, Teva, kendi web sitelerini ziyaret etmeden önce ziyaret etmiş olduğunuz ve daha sonra ziyaret edeceğiniz web siteleri hakkında otomatik olarak bilgi toplayabilir. Teva, ziyaret ettiğiniz sitenin bölümleri, kullandığınız tarayıcı türü ve siteye eriştiğiniz saatler hakkında da bilgi toplar. Ancak toplanan bu bilgiler sizi tanımlamak için kullanılmaz.

Bilgilerinizi nasıl kullanırız ve paylaşırız

Topladığımız kişisel verileri işleyerek şunları yaparız:
• Sitemizin kullanımını analiz ederiz;
• İstediğiniz iletişim, ürün veya hizmetleri size sunarız;
• Yasal, düzenleyici gereksinimleri ve uyumluluk gereksinimlerini karşılamak adına kullanırız;
• Sitemiz, ürünlerimiz veya hizmetlerimiz hakkında herhangi bir şikâyet olup olmadığını araştırırız; ve
• Site idaresini gerçekleştirir ve müşteri hizmetleri sağlarız.

Teva, barındırma (hosting), bakım ve analiz gibi belirli alanlarda bize yardımcı olması için üçüncü bir tarafın hizmetlerinden faydalanabilir. Bazı durumlarda, bu üçüncü taraflar bilgilerinizi alabilir. Bununla birlikte, Teva, bir Veri Denetleyicisi olarak daima bilgilerinizin kullanımını denetleyecek ve gerekli sorumluluğu alacaktır.

Zaman zaman Siteyi yönetmek ve geliştirmek, eğilimleri analiz etmek ve geniş demografik bilgiler toplamak için toplu bilgileri kullanabiliriz. Bu bağlamda, Teva'nın bu bilgileri üçüncü taraflara aktarabileceğini lütfen unutmayın.

Çerezler ve ilgili izleme teknolojileri

Site Üzerinde Çerezlerin Kullanımı

Teva sizin hakkınızda bilgi toplamak ve çevrimiçi tercihlerinizi saklamak için çerezleri kullanır. Çerezler, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza indirilen az miktarda bilgi içeren metin dosyalarıdır. Çerezler, bu web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde buraya geri gönderilir: Bu, web sitesinin cihazınızı tanımasını sağladığı için kullanışlı bir fonksiyondur. Çerezler ile ilgili sorularınız varsa ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız lütfen www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edin. Bu arada Teva, sitede aşağıdaki çerez kategorilerini kullanır:

Kategori 1: Kesinlikle Gerekli Çerezler

Bu çerezler, siteyi dolaşmanız ve site özelliklerini kullanabilmeniz için gereklidir. Bu çerezler olmadan, istediğiniz hizmetler (giriş bilgilerinizi hatırlamak gibi) sağlanamaz.

Kategori 2: Performans Çerezleri

Bu çerezler, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarıyla ilgili bilgi toplamaktadır. Örneğin Teva, müşterilerin Siteye nasıl girdiğini, Sitede nasıl gezindiğini ve Siteyi nasıl kullandığını anlamamıza yardımcı olmak ve gezinme, kullanıcı deneyimi ve pazarlama kampanyaları gibi gelişime açık alanları belirlemek için Google Analytics çerezlerini kullanır. Bu çerezlerin topladığı tüm bilgiler bir arada olduğu için anonimdir. Bunlar yalnızca sitenin çalışma biçimini iyileştirmek için kullanılır.

Kategori 3: İşlevsellik Çerezleri

Bu çerezler yaptığınız seçimleri hatırlar (dil seçenekleri gibi). Bunlar daha sonra seçimlerinize daha uygun bir deneyim sunmak ve siteye yaptığınız ziyaretleri daha özgün hale getirmek için kullanılabilir. Bu çerezlerin topladığı bilgiler anonim hale getirilebilir ve diğer web sitelerindeki göz atma etkinliklerini takip edemezler.

Zaten bilgisayarınızda bulunan herhangi bir çerezi silmek isterseniz çerezlerin saklandığı dosyanın veya dizinin nasıl bulunacağına ilişkin talimatlar için internet tarayıcınızdaki yardım ve destek alanına bakınız.

Çerezleri silme veya kontrol etmeyle ilgili bilgiler için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Çerezlerimizi sildiğinizde (veya gelecek çerezleri devre dışı bıraktığınızda) sitenin belirli alanlarına veya özelliklerine erişemeyebilirsiniz.

Bilgilerinizi nasıl saklıyoruz ve haklarınızı nasıl koruyoruz

Yürürlükteki yasalar izin verdikçe veya sizden kişisel verilerinizi değiştirmemize veya kaldırmamıza yönelik bir talep gelmedikçe hakkınızda toplanan tüm bilgileri muhafaza ederiz.
İstediğiniz zaman info@teva.com.tr adresinden bize ulaşabilir, kişisel bilgilerinizi inceleyebilir, düzeltebilir, güncelleyebilir veya değiştirebilirsiniz.

Bu bağlamda, 6698 Sayılı Kanun uyarınca, bize aşağıdaki konularda başvurabilirsiniz;

· Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenmek;

· Veriler işlenmişse bununla ilgili bilgi talep etmek;

· Kişisel verilerin işlenmesinin amacını ve verilerin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmayacağını öğrenmek;

· Kişisel verilerin aktarıldığı yurt içi veya yurt dışındaki üçüncü tarafların kim olduğunu öğrenmek;

· Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmesi durumunda düzeltme talebinde bulunmak;

· Yasalarca belirlenen çerçevede kişisel verilerin silinmesini veya imha edilmesini talep etmek;

· Özellikle otomatikleştirilmiş sistemler vasıtasıyla gerçekleştirilen kişisel veri analizinde, zararınıza olan herhangi bir sonuca itiraz etmek;

· Kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde işlenmesi nedeniyle kişinin zarara uğraması durumunda tazminat talep etmek.

Güvenlik

Teva, kişisel verilerinizin kazara kaybedilmesine, yetkisiz erişimine, kullanımına, değiştirilmesine veya ifşasına karşı koruma sağlamak için gerekli önlemleri alır. Veriler, SSL şifrelemesi kullanılarak güvenli bir şekilde aktarılır ve güvenli sunucularımızda saklanır. Buna ek olarak, erişim kontrolleri, sıkı fiziksel güvenlik ve sağlam bilgi toplama, depolama ve işleme uygulamalarının da olduğu ek güvenlik önlemleri alırız. Bütün bunlara rağmen internet açık bir sistemdir ve Teva, yetkisiz üçüncü şahısların bu önlemleri hiçbir zaman aşmayacağını veya kişisel bilgilerinizi uygun olmayan amaçlarla kullanmayacağını garanti edemez.

Uluslararası aktarımlar

Teva, uluslararası alanda faaliyet göstermektedir ve 6698 sayılı Kanunun 9. maddesi ve ilgili mevzuat uyarınca bilgilerinizin bir kısmını kendi ülkenizin dışındaki ülkelere ve Türkiye dışına aktarabilir. Bu bağlamda, aktarımın gerçekleştirileceği yabancı ülke yeterli bir koruma seviyesine sahipse kişisel verileriniz aktarılabilir. Teva, yeterli düzeyde koruma sağlanamaması halinde, yurt içi ve yurt dışındaki veri denetleyicileri, yazılı olarak yeterli bir koruma düzeyi sağlama taahhüdünde bulunursa ve Kişisel Verileri Koruma Kurulunun izni varsa Teva, kişisel verilerinizi uluslararası kapsamda aktarılabilir. Bilgilerinizi bu siteye göndererek, bu tür aktarımların gerçekleşmesini kabul etmiş sayılırsınız. Teva, bilgilerinizin ulusal sınırların ötesine aktarılması halinde dahi bu bilgileri eşit düzeyde korumak için gereken çabayı gösterir.

Bu Gizlilik Politikasında yapılan değişiklikler

Gizlilik politikamız herhangi bir şekilde değişirse Teva, bu sayfaya politikanın güncellenmiş bir sürümünü koyacaktır. Bu sayfayı düzenli olarak gözden geçirmek, hangi bilgilerin toplandığından, Teva'nın bu bilgileri nasıl kullandığından ve bilgilerin ne şartlarda diğer taraflarla paylaşılacağından haberdar olmanızı sağlar.

İletişim Bilgisi

Bu politika veya kişisel bilgileriniz ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa lütfen info@teva.com.tr adresine e-posta göndererek bizimle iletişime geçin.